Bouwen aan levenslang wonen met de architect


Tijdens De Renovatiedag op zondag 15 mei zetten architecten en verbouwers de deuren voor je open. Stap binnen en ontdek het project in levende lijve. Stel ook al je vragen aan de aanwezige architect en ontdek meteen of het plaatje volledig klopt.


Als je terugdenkt aan je allereerste starterswoning en vergelijkt met de manier waarop je nu woont, zie je waarschijnlijk heel wat verschillen. En dat is normaal: ons leven evolueert dus is het logisch dat onze woning mee groeit.

 

Door die nieuwe levensfase is er vaak nood om de eigen woning aan te passen. Als de kinderen bijvoorbeeld het huis uit zijn, kan een renovatie zorgen voor een praktische herinrichting die meer comfort als resultaat heeft. Of je gaat op zoek naar een kleinere woning maar dan moet de beschikbare woonruimte natuurlijk zo optimaal mogelijk benut worden. Ten slotte moet een huis op een gegeven moment ook zodanig voorzien zijn om er levenslang te kunnen wonen.

Deze 60 jaar oude woning in Zulte kreeg een flexibele indeling die levenslang wonen mogelijk maakt. Bezoek dit project van architect Niko Pauwels op zondag 15 mei.

Om van dit nieuw project een succes te maken, laat je je best ondersteunen door een architect. Hij zal jouw rechterhand zijn tijdens het volledige bouwproces en staat in voor een verregaande ontzorging. De architect luistert naar jouw wenspakket en stelt op basis daarvan de beste oplossingen voor.

 

Door samen te werken met een architect, ben je er zeker van expertise in huis gehaald te hebben. Je hoeft ook zelf niet meer op zoek: de architect stelt voor en jullie kiezen samen voor de meest geschikte oplossing. Verder staat hij aan het roer om alles in goede banen te leiden, op te volgen en tot een goed einde te brengen.

Tussen de vier muren van een antieke loods in Ledeberg staat nu een nieuwe rijwoning. De rolstoeltoegankelijke lift verzekert levenslang wonen. Bezoek dit project van Tim Peeters Architecten.

Drie redenen om jouw bezoek(en) nu in te plannen:

  1. Tijdens De Renovatiedag kan je meerdere afgewerkte projecten bezoeken: hier heb je écht iets aan.
  2. Architect én verbouwer zijn aanwezig, het ideale moment om al je vragen te stellen.
  3. Ontdek hoe een project kan opleven door een nieuwe herindeling of hoe er creatief met ruimte kan omgesprongen worden

En dan nu even praktisch

  • Ontdek alle projecten van De Renovatiedag
  • Kies welke projecten jou interessant lijken en registreer je bezoek(en)
  • De Renovatiedag: zondag 15 mei. Laat je volop inspireren en informeren! De ontwerper van jouw droomrenovatie zit er zeker tussen