Renovatie en uitbreiding van stadswoning


fotograaf: Robbe Van Caimere

9000 Gent, Oost-Vlaanderen

Een uitbreiding en totaalrenovatie van een stadswoning in Gent. De context met hoge tuinmuren liet toe een nieuw volume te maken "in" de tuin. Twee traditionele ruimtes (keuken en zitruimte) werden op elkaar gestapeld en als een satelliet in de tuin geplaatst. De keuken is half verzonken onder het maaiveld, het werkblad bevindt zich op dezelfde hoogte als het grasperk van de tuin. Daarboven zweeft de zitruimte tussen twee beglaasde gevels. Het nieuwe volume is slechts door een slanke passerelle verbonden met de bestaande woning, deze zoekt aansluiting bij de bestaande trapbordessen. De structuur werd volledig gerealiseerd in CLT-houtbouw.

Type
Rijwoning
Bouwjaar
niet gekend
Renovatiejaar
2017

Bureaugegevens

Martens Van Caimere Architecten bvba
Ingenieur-Architect Nikolaas Martens & Robbe Van Caimere

Koning Leopold II-Laan 44 A
9000 Gent
T 093 30 04 07
G 0488 98 92 37
info@mvc-architecten.be
www.mvc-architecten.be


OV03