Gezond en comfortabel wonen? Renson zorgt ervoor!

Renson


Isoleren en luchtdicht bouwen staan traditiegetrouw hoog op het prioriteitenlijstje van wie verbouwt. En terecht. Maar tegelijk is het uitermate belangrijk om stil te staan bij een gezond binnenklimaat. Renson helpt het je mee realiseren.


"Ook de andere ruimtes namen we onder handen. Op de eerste en tweede verdieping moderniseerden we o.a. de badkamers, vernieuwden de wenteltrap, ontwierpen enkele mooie wandkasten en werkten we het plafond open tot in de nok. Het resultaat mag gezien worden: achter de karaktervolle gevel geniet het hele gezin nu maximaal van een sfeervolle, ruimtelijke en in zonlicht badende thuis.”

Gezond en comfortabel binnenklimaat

“Om de woning ook energetisch te optimaliseren, isoleerden we dak, buitengevels en vloeren. In de ramen kwam hoogrendementsglas, we voorzagen een hoogrendementsketel en op het gelijkvloers kwam er vloerverwarming. Het na-isoleren en luchtdicht maken van de woning, sloot echter de natuurlijke ventilatie via spleten en kieren uit. Om het binnenklimaat - en dus de gezondheid van de bewoners - te garanderen, was continue en gecontroleerd ventileren via een geschikt ventilatiesysteem wel een must."

 

"Daarvoor deden we beroep op het C+ ventilatiesysteem van Renson. Via Invisivent raamventilatieroosters wordt verse lucht aangevoerd. Terwijl vervuilde binnenlucht continu gecontroleerd wordt afgevoerd door de slimme (geconnecteerde) Healthbox 3.0 ventilatie-unit. Op elk moment van de dag monitoren de CO2-, vocht- en VOC-sensoren op dat toestel de luchtkwaliteit binnenshuis. De ventilatie-unit stemt het ventilatieniveau daar dan volautomatisch op af, zonder dat de bewoners daar omkijken naar hebben. Op een energiezuinige en comfortabele manier wordt zo geventileerd waar dat nodig is. Perfect op maat van het leefpatroon en de behoeften van de bewoners", aldus Hans De Beenhouwer.

 

De keuze tussen een C+ of een D (balans)ventilatiesysteem met warmteterugwinning is er één die niet zou mogen bepaald worden door de impact op de energie-eisen, want verschillende studies wezen al uit dat daaraan met beide systeem perfect te voldoen is. De keuze tussen één van beide systemen is wat Renson betreft veeleer gestoeld op het leefpatroon en de persoonlijke behoeften van de bewoners. Wie bv. met 2 buitenshuis werkt en liever geen omkijken heeft naar het ventilatiesysteem, kiest het best voor een C+ systeem. Dat regelt de kwaliteit van de binnenlucht namelijk automatisch op maat van de behoeften van de bewoner. Voor wie wel iedere dag thuis is (en bv ook thuis werkt) en wel bewust bezig wil zijn met ventilatie en zich voorneemt om ook tijdig onderhoud en reiniging op te volgen, is een D-systeem wel een logische keuze.

Healthbox 3.0: klare kijk op luchtkwaliteit en slimme ventilatie

Op een slimme en volautomatische manier zorgt Renson met zijn nieuwe Healthbox 3.0 voor gezonde lucht in huis. Dankzij ingebouwde sensoren die het vochtgehalte, CO2- en/of VOC-niveau continu monitoren, past Healthbox 3.0 het ventilatieniveau aan waar en wanneer dat nodig is. De ventilatie-unit is compact, strak ontworpen en uitgerust met een nieuwe, extra energiezuinige en stille ventilator.

 

Via een bijbehorende applicatie communiceert deze nieuwe generatie vraaggestuurde ventilatie bovendien actief met zowel bewoner als installateur. Gebruikers hebben zo altijd en overal zicht op de luchtkwaliteit in huis en de ventilatieactiviteiten. Met extra tips en personalisatiemogelijkheden per kamer, stemmen ze de ventilatie ook makkelijk af op hun leefritme. De installateur wint dan weer tijd bij de installatie en opvolging van het ventilatiesysteem.

 

Meer info: www.renson.eu