VOLA: pionier van iconisch kraanwerk en Deens vakmanschap

VOLA


VOLA is een Deense fabrikant van design kraanwerk en accessoires. Al sinds 1968 produceert VOLA iconische kranen met een tijdloos design waarvan de eerste ontwerpen getekend werden door Arne Jacobsen. VOLA blijft ook vandaag nog innoveren met respect voor het verleden en oog voor de toekomst.


Meer dan 50 jaar geleden stelde Verner Overgaard een revolutionaire kraanconcept voor. Alle technische onderdelen werden in de muur ingebouwd, enkel de functionele en esthetische elementen als bedieningsknop en bek bleven zichtbaar. Met dit idee stapte hij naar de toen reeds gerenommeerde Deense architect en ontwerper Arne Jacobsen. Die tekende de eerste 111 kraan en accessoires die hij toepaste in de Nationale Bank van Kopenhagen. Het eerste inbouwkraanwerk ter wereld was ontworpen. De iconische 111 kraan ziet er vandaag nog exact uit zoals ontworpen in 1968.

 

Meer dan een halve eeuw later blijft VOLA trouw aan de dimensies en proporties van het originele ontwerp. Om die reden zijn alle VOLA kranen en accessoires herkenbaar VOLA. Op vlak van productie en techniek innoveert VOLA continu. De combinatie van de nieuwste productietechnologie met de ervaring en het vakmanschap van de Deense productiemedewerkers garandeert kwaliteit dat decennia lang mee gaat.

 

Sinds het prille begin hecht VOLA veel belang aan duurzaamheid. Dit uit zich naast het tijdloos design ook in veel andere aspecten van zowel productie als gebruik. Zo wordt alle restmateriaal gerecycleerd, is waar mogelijk de productie al CO2-neutraal en wordt enkel windenergie gebruikt bij de productie. Om bewuster met water om te gaan zijn voor alle kranen en douches debietbegrenzers beschikbaar. Daarnaast zijn voor alle producten die VOLA ooit gemaakt heeft nog steeds wisselstukken beschikbaar, ook als de kraan al veertig jaar oud is.

 

De kranen worden nog steeds in Horsens (DK) gemaakt uit massief messing en inox van de hoogste kwaliteit en zijn beschikbaar in 27 verschillende afwerkingen. Alle douches en een ruime selectie kranen zijn in werking te zien in de VOLA Studio in Brussel, net als alle verschillende afwerkingen. De bekwame medewerkers ontvangen u graag om u te informeren en te begeleiden bij de uitstekende keuze voor VOLA in uw project.

VOLA

www.vola.be

Volg VOLA op Instagram en Facebook.